Pečený květák na plechu v troubě bez omastku recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 15. 02. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Strouhanku a najemno nastrouhaný sýr v poměru 2: 1

Postup přípravy

    1. Květák rozdělíme na menší růžičky – nevaříme.
    2. Každou růžičku obalíme nejdříve v mouce, pak ve vajíčku smíchaném s prolisovaným česnekem, solí a hořčicí.
    3. Nakonec obalíme ve strouhankovo-sýrové směsi.
    4. Růžičky uložíme na plech vymazaný olejem a ještě zlehka potřeme olejem smíchaným s trochou červené papriky.
    5. Troubu nastavíme na 200 stupňů a květák pečeme asi 30-40 minut, nebo dokud květák není dostatečně upečený.
    6. Během pečení je dobré růžičky obrátit.

Doporučené články: