Pečený květák na plechu v troubě bez omastku recept
- Snadné na přípravu
- 4 porce
- 0 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Strouhanku a najemno nastrouhaný sýr v poměru 2: 1
Postup přípravy
-
- Květák rozdělíme na menší růžičky – nevaříme.
- Každou růžičku obalíme nejdříve v mouce, pak ve vajíčku smíchaném s prolisovaným česnekem, solí a hořčicí.
- Nakonec obalíme ve strouhankovo-sýrové směsi.
- Růžičky uložíme na plech vymazaný olejem a ještě zlehka potřeme olejem smíchaným s trochou červené papriky.
- Troubu nastavíme na 200 stupňů a květák pečeme asi 30-40 minut, nebo dokud květák není dostatečně upečený.
- Během pečení je dobré růžičky obrátit.
Podobné recepty
Další recepty
Poctivé domácí bramboráky se škvarky: tradiční chuť, která nikdy nezklame
Bez masa
40 minut
Slaninové rolky plněné mletým masem: rychlý a šťavnatý pokrm na jednom plechu
hlavní chody
60 minut
Vepřová huspenina – poctivý sváteční sulc z vepřových nožiček a kolena
hlavní chody
30 minut




