Pečený kapr s mandlovými lupínky a dýní recept

Ingredience

  • 4 podkovičky kapra
  • 100 g mandlových lupínků
  • 2 PL špaldové mouky
  • 1 vejce
  • 100 ml mléka
  • sůl
  • koření na ryby
  • 700 g máslové dýně
  • 1 PL másla sůl
4x
0 Kcal
01:00
Střední

Postup přípravy

  1. Dýni omyjeme, nakrájíme na čtvrti, uložíme na plech s pečícím papírem a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 stupňů, dokud není dýně měkká.
  2. Zatím si připravíme kapra. Podkovičky omyjeme a osušíme. V talíři si utřeme vejce s mlékem a solí.
  3. V dalším talíři smícháme mandlové lupínky, které rukou nadrtíme na menší kousky. Přidáme špaldovou mouku a špetku koření na ryby.
  4. Připravíme si zapékací mísu s pečícím papírem. Kapra nejprve namočíme ve vyšlehané vajíčku a obalíme ve směsi z mandlových lupínků. Dobře ho pozatláčame, aby se nám, co nejvíce směsi přilepilo na podkovičky a ukládáme do zapékací mísy.
  5. Na každou podkovičky položíme plátek másla. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů cca 45 minut. V polovině pečení kapra opatrně otočíme.
  6. Zatímco se kapr peče, připravíme si přílohu. Dýni polévkovou lžící vydlabeme a vložíme do mísy. Přidáme lžíci měkkého másla, ochutíme solí a vidličkou rozmačkáme na kaši. Můžeme podávat. Dobrou chuť.