Tato funkce vyžaduje přihlášení
Staňte se součástí naší komunity. Má to spousta výhody!
Začněte vrstvit. Na plát masa natřeme hořčici, 2 plátky slaniny, několik kroužků okurek a cibule.
Pokračujeme dalším kusem masa a stejnými přísadami, vrstvíme, dokud nevypotřebujeme všechno připravené maso.
Maso je nyní dobré svázat motouzem, převážeme podobně, jako španělského ptáčka a přendáme na pekáč.
Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme cibulku. Přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou nadrobno a vše spolu restujeme na plameni, než nám zelenina chytí pěknou barvu.
Osolíme, opepříme a přidáme i rajský protlak, bobkový list a necháme vše společně povařit.
Nyní podlijeme červeným vínem a necháme ještě vařit asi 3-5 minut.
Omáčku přelijte přes maso, přikryjte poklicí a vložte do trouby.
Pokud máme hovězí maso, pečeme při teplotě 180 stupňů 2-2,5 hodiny, pokud vepřové, stačí i kratší doba pečení.
Po dopečení nezapomeňte odstranit motouz. Servírujeme s přílohou dle chuti, výborně však tato pochoutka chutná i s obyčejným chlebem. Jako přílohu doporučuji také dušené zelí a vařené brambory!
Staňte se součástí naší komunity. Má to spousta výhody!
My i uživatelé každý den přidáváme nové. Jako bonus píšeme aktuality.
Přehledně a jasně. Doplnění galerií a postupem.
Můžeš se k němu vrátit kdykoliv bude potřebovat.
Diskuze je důležitou součástí portálu iRecept. Dejte vědět, jak se vám recept líbil.