Originální příprava mrkve jakou každý miluje, originální recept

Ingredience

  • 600 g mrkve
  • ½ lžičky sladké papriky
  • 50 ml olivového oleje
  • 3-4 stroužky česneku
  • 1 lžičku soli
  • Petržel nasekaná nadrobno
4x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

  1. Mrkev si očistíme, omyjeme a pokud je hrubá, můžeme ji překrojit na polovinu, případně na čtvrtky.
  2. Olej smícháme se solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Mrkev dobře promícháme s kořeněným olejem a přendáme na plech vyložený papírem na pečení.
  3. Přikryjeme alobalem a vložíme do vyhřáté trouby, kde pečeme asi 45 minut při teplotě 200 stupňů.
  4. Doporučuji sem-tam promíchat a asi 10 minut před dopečením odstranit alobal a nechat zapéct do křupava.
  5. Pokud je třeba podlijte troškou vody, nebo pomažte ještě trochou olivového oleje.
  6. Posypte petrželkou a můžete si pochutnávat.

data-matched-content-rows-num="1" data-matched-content-columns-num="3" data-matched-content-ui-type="image_stacked" data-ad-format="autorelaxed"