Oreo jahodový cheesecake recept

4.7
(37)

  • Sředně těžká přípava
  • 8 porcí
  • 240 minut
Tomáš, 13. 06. 2024

Pro 8 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Předehřejeme troubu na 250 stupňů.
  • Vložte polovinu sušenek do kuchyňského robota. Mixujte, dokud se vytvoří drobky, přidejte rozpuštěné máslo a znovu mixujte, dokud se sušenky a máslo nespojí.
  • Tuto hmotu rovnoměrně rozetřeme na plech (nejlépe asi kulatý), který si vyložíme papírem.
  • Pečeme v troubě po dobu 5 minut, vyjmeme a necháme vychladnout.
  • Jahody smícháme v hrnci s 1 PL cukru a 1 PL vody.
  • Přivedeme do varu, přikryjeme a dusíme 10 minut doměkka. Občas promícháme.
  • Zkombinujeme citrónovou šťávu s kukuřičným škrobem a za stálého míchání přidáme do jahodové směsi a dusíme další 1 minutu, dokud hmota nezhoustne.
  • Umístíme jahodovou směs do kuchyňského robota a mixujeme do hladka.
  • Tvaroh, zakysanou smetanu, zbylý cukr, vanilkový extrakt a vejce utřeme v kuchyňském robotu.
  • Mixujeme do hladka, rozetřeme na připravený korpus.
  • Přidáme připravenou jahodovou směs a pečeme při 180 stupních po dobu 35 minut nebo dokud není koláč mírně třesavý.
  • Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout na mřížce. Rozdrtíme zbylé sušenky a posypeme vrch koláče. Jemným zatlačíme.
  • Uložíme do chladničky, dokud neztuhne (cca 3 hodiny).
  • Vyjmeme, nakrájíme cheesecake a můžeme konzumovat.

Moravské rohlíky recept

Bez masa
90 minut
4.4
(42)
13. 06. 2024 Tomáš

Rychlé domácí langoše recept

Bez masa
60 minut
4.6
(54)
13. 06. 2024 Tomáš
Doporučené články: