Oreo jahodový cheesecake

Ingredience

  • 3 PL másla (přidat dle potřeby)
  • 1 ¼ poháru jahod
  • 24 zlatých Oreo sušenek
  • rozdělených (může být i více)
  • 1 PL vody
  • 1 PL cukru
  • 2 lžičky čerstvé citronové šťávy
  • 250 g měkkého tvarohu
  • ½ lžičky kukuřičného škrobu
  • ⅓ sklenice zakysané smetany
  • ½ lžičky vanilkového extraktu
  • ⅓ šálku cukru
  • 1 velké vejce
8x
0 Kcal
00:00
Střední

Postup přípravy

  1. Předehřejeme troubu na 250 stupňů.
  2. Vložte polovinu sušenek do kuchyňského robota. Mixujte, dokud se vytvoří drobky, přidejte rozpuštěné máslo a znovu mixujte, dokud se sušenky a máslo nespojí. 
  3. Tuto hmotu rovnoměrně rozetřeme na plech (nejlépe asi kulatý), který si vyložíme papírem.
  4. Pečeme v troubě po dobu 5 minut, vyjmeme a necháme vychladnout. 
  5. Jahody smícháme v hrnci s 1 PL cukru a 1 PL vody.
  6. Přivedeme do varu, přikryjeme a dusíme 10 minut doměkka. Občas promícháme. 
  7. Zkombinujeme citrónovou šťávu s kukuřičným škrobem a za stálého míchání přidáme do jahodové směsi a dusíme další 1 minutu, dokud hmota nezhoustne.
  8. Umístíme jahodovou směs do kuchyňského robota a mixujeme do hladka. 
  9. Tvaroh, zakysanou smetanu, zbylý cukr, vanilkový extrakt a vejce utřeme v kuchyňském robotu. 
  10. Mixujeme do hladka, rozetřeme na připravený korpus. 
  11. Přidáme připravenou jahodovou směs a pečeme při 180 stupních po dobu 35 minut nebo dokud není koláč mírně třesavý.
     
  12. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout na mřížce. Rozdrtíme zbylé sušenky a posypeme vrch koláče, jemným zatlačením. 
  13. Uložíme do chladničky, dokud neztuhne (cca 3 hodiny). 
  14. Vyjmeme, nakrájíme na čtverce a můžeme konzumovat.