Oblíbený koláč mé vnučky! Třešňovo-makové řezy jsou chutné a šťavnaté… (HRNČEKOVÝ RECEPT) recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 8 porcí
  • 35 minut
Jan, 20. 01. 2025

Čerešňovo-makové řezy jsou jemné, šťavnaté a neuvěřitelně snadné na přípravu. Díky hrnkovému receptu je zvládne opravdu každý – dokonce i děti! Tento koláč je plný chutí a skvěle se hodí k odpolední kávě nebo jako sladká svačina.

Pro 8 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava těsta: V míse smíchejte kefír, vejce, cukr, olej, prášek do pečiva, mletý mák a mouku. Vše promíchejte, dokud nezískáte hladké těsto.
  • Pečení: Předehřejte troubu na 190 °C. Plech vyložte pečicím papírem a vlijte na něj připravené těsto. Rovnoměrně ho rozetřete a posypte vypeckovanými třešněmi nebo višněmi podle chuti.
  • Dokončení: Pečte v předehřáté troubě přibližně 20–25 minut, dokud koláč nezíská zlatavou barvu. Po upečení nechte vychladnout a před podáváním posypte moučkovým cukrem.

Celková doba přípravy:

  • Příprava: 10 minut
  • Pečení: 20–25 minut
  • Celkem: 30–35 minut

Počet porcí:

  • Koláč vystačí na 8–10 porcí.

Tento čerešňovo-makový koláč je důkazem, že jednoduché recepty mohou být neuvěřitelně lahodné. Máte-li rádi mák a třešně, určitě si ho zamilujete. Skvěle se hodí na rodinné oslavy, odpolední čaj nebo jako sladké překvapení pro vaše nejbližší. Dobrý chuť!