Netušila jsem, že takový dezert dokáže připravit i úplný začátečník! Povede se pokaždé! recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 12 porcí
  • 90 minut
Tomáš, 16. 12. 2024

Tento koláč vypadá složitě, ale jeho příprava je jednoduchá a výsledek vás zaručeně ohromí! Kombinace vláčného těsta, jemného malinového krému a lahodné čokoládové polevy je skvělým receptem pro každou příležitost. Stačí se držet postupu a dokonalý dezert je na světě!

Pro 12 porcí

Ingredience

Na těsto:

Na krém:

Na čokoládovou polevu:

Postup přípravy

  • Příprava těsta: Máslo smíchejte s cukrem. Poté přidejte vejce a vše důkladně promíchejte mixérem. Přidejte mouku, kypřicí prášek, sůl a vanilkový cukr a znovu promíchejte, aby vzniklo hladké těsto.
  • Připravení formy: Polovinu těsta vlijte do formy o průměru 28 cm.
  • Kakaová vrstva: Do druhé poloviny těsta přidejte mléko a kakao, důkladně promíchejte mixérem. Kakaové těsto naneste na světlou vrstvu a pomocí vidličky vytvořte na povrchu "vlny".
  • Přidání malin: Na těsto rovnoměrně rozprostřete maliny.
  • Pečení: Koláč pečte 25-30 minut při 190°C. Po upečení nechte vychladnout.
  • Příprava krému: Z 500 ml mléka odlijte 2/3 hrnku a smíchejte ho s bramborovým škrobem. Zbylé mléko vařte na malém plamenu, přidejte cukr a vanilkový cukr. Vlijte mléko se škrobem a míchejte, aby se krém nezkyselil ani nespálil.
  • Chlazení krému: Krém přelijte do misky, přikryjte fólií a nechte vychladnout 2-3 minuty.
  • Příprava máslové hmoty: Máslo smíchejte se studeným krémem, přidávejte po lžících, až vznikne hladký krém.
  • Nanesení krému: Krém naneste na vychladlý koláč a dejte do lednice.
  • Příprava čokoládové polevy: Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, přidáme kokosový olej nebo máslo a důkladně promícháme. Polevu nalijte na koláč a dejte do lednice na 30 minut až hodinu.

Tento koláč s malinovým krémem a čokoládovou polevou je ideální pro všechny, kteří si chtějí pochutnat na něčem sladkém a krásně vyváženém. Užijte si tento lahodný dezert ke kávě!