Netřeba vařit, netřeba péct: Příprava této vánoční rolády vám zabere jen pár minut, lepší dezert nikde nekoupíte ani cukrárně! recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 10 porcí
  • 20 minut
Tomáš, 18. 09. 2024

Tento fantastický recept je ideální i pro úplné začátečníky. Piškotová roláda je jednoduchá na přípravu a chutná výborně. Skvěle se hodí jako sladká tečka na závěr dne nebo pro zvláštní příležitosti.

Pro 10 porcí

Ingredience

Na těsto:

Na náplň:

Na přípravu:

Postup přípravy

  • Příprava těsta: Smíchejte mleté piškoty, cukr, kakao a rum. Přilévejte studenou kávu, dokud nevznikne tvarovatelné těsto (asi 100 ml).
  • Příprava náplně: Máslo, žloutek a cukr vyšlehejte do pěny.
  • Formování rolády: Na pracovní desku rozprostřete fólii. Na fólii rozložte těsto do tvaru obdélníku, přikryjte druhým plátem fólie a vyválejte asi 0,5 cm tlustou placku. Potřete krémem a pomocí spodní fólie stočte do rolády.
  • Zabalení a chlazení: Obalte roládu ve strouhaném kokosu. Pevně zabalte do alobalu a uložte do chladničky (nejlépe přes noc).
  • Podávání: Druhý den nakrájejte na plátky a podávejte.