Neskutečně chutné šlehačkové větrníky, jaké jste ještě nejedli recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 06. 02. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Pudinkový krém:

Postup přípravy

  • Poleva:

    Můžeme použít karamelovou, čokoládovou, rumovou, případně stačí jen poprášit moučkovým cukrem

    1. Nejdříve si připravíme karamelový krém – karamelovou šlehačku.
    2. Do hrnce nebo pánve s hrubším dnem nasypeme cukr a necháme zkaramelizovat.
    3. Když se cukr rozpustí, zhnědne a na okrajích začne bublinkovat – má přesně tu správnou chuť.
    4. Nyní do roztáté cukrové hmoty nalijeme oba balíčky šlehačky (měla by mít pokojovou teplotu, jinak bude velmi prskat).
    5. Vše necháme převařit a stále mícháme, aby se vše správně rozpustilo a propojilo. Sejmeme z plamene a necháme vychladnout.
    6. Když hmota vychladne, přendáme ji do lednice minimálně na 12 hodin.
    7. Potom ušleháme jako klasickou šlehačku. Je potřeba, ale počítat s tím, že směs je nejprve tekutá a šlehání trvá o něco déle.
    8. Pokud je potřeba můžeme přidat i ztužovač.
    9. Pokud se vám nechce čekat na krém 12 hodin, můžete jej nahradit obyčejnou šlehačkou – smetanu ušleháme s cukrem a ztužovačem.
    10. S tím, že směs je nejprve tekutá a šlehání trvá o něco déle.
    11. Pokud je třeba můžeme přidat i ztužovač.
    12. Na těsto si připravíme hrnec s hrubším dnem.
    13. Nalijeme do něj vodu, přidáme tuk, přendáme na plamen a necháme rozpustit.
    14. Postupně přidáváme mouku a mícháme a mícháme, základem je to, abychom těsto smíchali tak, aby se nelepilo.
    15. Když se těsto přestane lepit na stěny a dno, je připravené.
    16. Sundáme z plamene a necháme mírně vychladnout.
    17. otom zašleháváme do hmoty po jednom vejci – nejdříve jedno, zašleháme a pak přidáme další.
    18. Připravíme si plech, který vymyjeme vodou.
    19. ěsto navrstvíme do cukrářského sáčku a dávkujeme na plech do tvaru kolečka / hromádky s průměrem asi 4-5 cm. Budeme potřebovat více plechů.
    20. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů asi 20 minut.
    21. Těsto je potřeba sledovat a hlavně během pečení neotvírat troubu.
    22. Sami uvidíte, jak krásně těsto vyběhne.
    23. Na pudinkovou náplň jednoduše uvaříme pudink z mléka, cukru a zlatého klasu.
    24. Teta od nás z vesnice vždy přidává do pudinku i jednu ušlehanou šlehačku, chuť je ještě krémovější.
    25. Když skládáme větrníky, přísady nesmějí být teplé, vše už musíme mít vychladlé.
    26. Upečené větrníky rozkrojíme ostrým nožem.
    27. Nejdříve navrstvíme pudinkový krém a potom karamelovou šlehačku, přikryjeme druhou částí těsta a pokapeme polevou (případně vezmeme celou vrchní část těsta a namočíme vrch do karamelu, čokoládě nebo jiné polevě.

Doporučené články: