30 g čokoládový prášek pro přípravu horké čokolády. Krém: 250 g smetanový sýr (mascarpone
Postup přípravy
Sušenky pomocí mixéru rozmixujeme na jemný prášek, přidáme čokoládový prášek a postupně přidáváme rozpuštěné máslo střídavě s džusem (můžeme zvolit i multivitamin nebo meruňku).
Připravenou směs rukama utlačíme na dno formy o průměru 26 cm (dno vyložte pečícím papírem) a odložíme do chladničky ztuhnout.
Nutellu rozpustíme ve vodní lázni a odstavíme.
Smetanový sýr spolu s moučkovým cukrem utřeme do hladké hmoty.
Hmotu rozdělíme na 2 části.
Polovinu vyšlehané šlehačky přidáme do smetanového sýra utřeného s cukrem, druhou polovinu přidáme k rozpuštěné Nutella.
K vymíchání nutelu spolu se šlehačkou přidáme druhou polovinu smetanového sýra s cukrem a promícháme.
Smetanu na polevu zahřejeme (pozor, nevaříme!) A odstavíme z ohně.
Přidáme na Kuks nalámanou čokoládu a mícháním ji rozpustíme.
Na základ navrstvíme bílou nádivku, na bílou navrstvíme tmavou a na vrch navrstvíme připravenou polevu ze smetany a čokolády.