Nepečený cheesecake s malinami bez cukru a mouky Recept

Ingredience

  • 1 balení Bezlepkové sušenky
  • 30 g Máslo
  • 1 lžíce Kokosový olej
  • 250 g Mascarpone
  • 250 g Jemný tvaroh
  • 2 lžíce Med
  • 250 g Maliny
  • 1 balení Želatina
8x
0 Kcal
01:00
Střední

Postup přípravy

 

  1. Sušenky rozmixujeme tyčovým mixérem na prášek, přidáme rozpuštěné máslo a rozpuštěný kokosový olej.
  2. Připravíme si kulatou formu na pečení. Na tyto ingredience je ideální velikost formy 15 cm, dno vyložíme pečícím papírem a na to navrstvíme Sušenkovou hmotu. Lžící uhladíme a navrstvíme utřené mascarpone s tvarohem (osladíme sladidlem, ale klidně můžete použít i med nebo cukr, jak chcete). Použijte kvalitní mascarpone, které je tuhé, ne jeho napodobeniny, které se ještě i hýbou v kelímku. Kvalitní mascarpone je husté a lžící se hůře vybírá z obalu.
  3. Na tuto mascarpone hmotu navrstvíme malinovou hmotu – maliny tyčovým mixérem rozmixujeme na dřeň, přidáme polovinu želatiny a jemně dřeň v mikrovlnce ohřejeme. Nalijeme na mascarpone hmotu a dáme do lednice ztuhnout.