Nepečené sušenkové řezy se žloutkovým krémem recept
- Snadné na přípravu
- 4 porce
- 180 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
- Krém: Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny, přidejte kakao a škrob.
- Poté za intenzivního míchání pomalu přilévejte mléko tak, aby se neutvořily hrudky.
- Směs dejte na sporák a za stálého míchání zahřívejte na mírném plamenu, dokud krém nezhoustne.
- Vhodnou formu, např. plech, vyložte alobalem a rozložte první vrstvu sušenek.
- Naneste část krému, položte další sušenky a tento postup opakujte, dokud máte krém i sušenky.
- Poslední vrstva je sušenková. Zákusek zabalte do alobalu a dejte do lednice přes noc nebo alespoň na 2 hodiny.
- Ráno budou řezy krásně měkké a pěkně je nakrájíte.
- TIP: Dbejte na výběr alobalu, některé druhy se lepí na potraviny a nejdou z nich sundat. Nechejte si proto 2 sušenky slepené krémem jako vzorek a do kousku zvoleného alobalu je zabalte. Po chvíli sušenky rozbalte a uvidíte, jak to vypadá.
Podobné recepty
Další receptyŠpanělská omeleta! Takhle báječně připravená vejce jste ještě nejedli!
Bez masa
15 minut