Nepečené sušenkové řezy se žloutkovým krémem recept

4.9
(57)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 180 minut
Tomáš, 13. 06. 2024

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Krém: Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny, přidejte kakao a škrob.
  • Poté za intenzivního míchání pomalu přilévejte mléko tak, aby se neutvořily hrudky.
  • Směs dejte na sporák a za stálého míchání zahřívejte na mírném plamenu, dokud krém nezhoustne.
  • Vhodnou formu, např. plech, vyložte alobalem a rozložte první vrstvu sušenek.
  • Naneste část krému, položte další sušenky a tento postup opakujte, dokud máte krém i sušenky.
  • Poslední vrstva je sušenková. Zákusek zabalte do alobalu a dejte do lednice přes noc nebo alespoň na 2 hodiny.
  • Ráno budou řezy krásně měkké a pěkně je nakrájíte.
  • TIP: Dbejte na výběr alobalu, některé druhy se lepí na potraviny a nejdou z nich sundat. Nechejte si proto 2 sušenky slepené krémem jako vzorek a do kousku zvoleného alobalu je zabalte. Po chvíli sušenky rozbalte a uvidíte, jak to vypadá.

Moravské rohlíky recept

Bez masa
90 minut
4.4
(42)
13. 06. 2024 Tomáš