Nepečené krémové řezy ze Salka recept

Ingredience

  • 2 bal. čokoládových sušenek
  • 1 salko (nevařené)
  • 250 g másla
  • 400 ml mléka
  • 1 smetanový pudink
  • 200 g mléčné čokolády
  • 5 lžic mléka
  • 3 lžíce cukru
  • 150 g másla
4x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

Na polevu:

  • 200 g mléčné čokolády
  • 5 lžic mléka
  • 3 lžíce cukru
  • 150 g másla
  1. Nejdříve si z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink a necháme vychladnout. Je důležité, aby měl pudink, salko i máslo stejnou teplotu – jinak krém nebude mít správnou konzistenci.
  2. Máslo ušleháme spolu se salkem a pak do krému zapracujeme i pudink. Utřeme jednotný krém. Mně se krém díky salku zdál dost sladký, ale pokud rádi hodně sladíte, můžete přidat cukr nebo dosladit medem.
  3. Sušenky rozložíme na rovný povrch – můžeme je trochu potřít nějakým dobrým džemem, dezert bude ještě chutnější, pak navrstvíme krém, sušenky, krém a takto vrstvíme, dokud nevypotřebujeme všechny přísady.
  4. Nakonec polijeme polevou, kterou připravíme smícháním surovin ve vodní lázni. Krém je výborný i do jiných dezertů.
  5. Podáváme vychlazené.