Nejlepší zelné listy plněné mletým masem a rýží, starý rumunský recept

Ingredience

  • kysané zelí
  • Sůl
  • pepř
  • sladká paprika
  • 2 ks vajec
  • 2 kg předvařené rýže
  • 2 kg mletého vepřového masa
  • 2 ks větší hlávky zelí
4x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

  1. Maso dochuťte solí, pepřem a sladkou červenou paprikou, přidejte předvařenou rýži, vejce a vše promíchejte.
  2. Jakmile budete mít náplň hotovou, připravte si zelí.
  3. Celou hlávku zelí ponořte na pár minut do vařící vody, aby změkla.
  4. Následně postupně odlupujte celé listy, které vložíte opět do vroucí vody a povaříte přibližně 2 minuty.
  5. Uvařené listy pak začněte plnit maso-rýžovou směsí (do každého listu dejte 1,5-2 lžíce směsi a srolujte).
  6. Na dno hrnce dejte kysané zelí, na kterou následně vyskládejte plněné zelné listy jeden vedle druhého, aby na sobě byly nalepené.
  7. Zalijte je vodou a vařte přibližně 10 minut.
  8. Následně vše můžete ještě nechat v troubě dojít.