Nejlepší smetanové řezy připravené rychle a bez pečení! Rozplývají se v ústech! recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 140 minut
Tomáš, 20. 12. 2024

Pokud hledáte rychlý a snadný dezert, tyto smetanové řezy jsou přesně pro vás! Nepotřebujete troubu a výsledek je jemný, lahodný a rozplývá se na jazyku. Ideální pochoutka pro každou příležitost.

Pro 4 porce

Ingredience

Na těsto:

Na čokoládovou polevu:

Postup přípravy

  • Příprava krému: Smíchejte škrob nebo mouku s 4 lžícemi cukru a šálkem mléka. Vytvořte hladkou směs. Zbylé mléko zahřejte, přidejte bílou čokoládu a nechte ji rozpustit. Jakmile mléko začne vřít, odstavte ho z ohně. Do teplého mléka s rozpuštěnou čokoládou přilijte připravenou směs a důkladně promíchejte. Máslo utřete se zbytkem cukru do hladkého krému a poté spojte s čokoládovou směsí.
  • Příprava polevy: Všechny suroviny na čokoládovou polevu (čokoládu, mléko, cukr, máslo) dejte do hrnce a zahřívejte ve vodní lázni. Míchejte, dokud nevznikne hladká a krémová poleva.
  • Sestavení řezů: Na dno formy položte vrstvu čokoládových sušenek. Přidejte vrstvu krému, opět sušenky, znovu krém. Takto opakujte celkem 4x. Poslední vrstvu zakončete krémem a zalijte čokoládovou polevou.
  • Dokončení: Dezert nechte vychladnout a následně uložte do lednice alespoň na 2–3 hodiny, ideálně přes noc, aby řezy ztuhly a chutě se propojily.

Celková doba přípravy:

  • Příprava: 20 minut
  • Chlazení: 2–3 hodiny
  • Celkem: 2 hodiny 20 minut až 3 hodiny 20 minut

Tyto smetanové řezy jsou naprostou pochoutkou. Sdílejte recept s přáteli a užijte si jejich lahodnou chuť! 😊