Nejlepší řepný salát s vejcem jaký jste kdy jedli! I Vaše děti, které nemají rády červenou řepu si ho zamilují recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 50 minut
Tomáš, 03. 10. 2024

Tento jednoduchý a chutný řepný salát s vejcem vás překvapí svou kombinací chutí. Navíc ho máte připravený během chvilky, a to jen s několika základními ingrediencemi! Ideální jako lehká večeře nebo příloha k hlavnímu jídlu. Pojďme se podívat na recept, který si zamilujete.

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Vaření řepy a vajec: Uvařte červenou řepu doměkka (trvá to přibližně 30–40 minut, záleží na velikosti řepy) a nechte ji vychladnout. Mezitím také uvařte vejce natvrdo.
  • Příprava ingrediencí: Vychladlou řepu oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Nakrájejte také vejce, nakládanou okurku a tvrdý sýr na stejně velké kostičky. Vlašské ořechy rozmixujte nebo nasekejte nahrubo.
  • Míchání salátu: Všechny nakrájené ingredience vložte do středně velké mísy. Přidejte hořčici, majonézu, sůl a pepř. Důkladně promíchejte, aby se chutě propojily.
  • Servírování: Salát podávejte ihned nebo ho nechte chvíli odležet v lednici, aby se chutě lépe rozležely.

Pokud máte rádi výraznější chuť, můžete přidat trochu více hořčice nebo nakládané okurky. Tento řepný salát můžete také obohatit o čerstvé bylinky, jako je pažitka nebo petrželka, které dodají svěžest a barevnost.

Dobrou chuť! 😊