Nejlepší pečené brambory z trouby recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Jan, 29. 09. 2022

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Mladé brambory stačí jen dobře vymýt a nakrájet na půlky nebo na čtvrtky, starší i oloupejte. Dáme do studené vody se solí a přendáme na plamen – necháme na plameni jen dokud se neobjeví na povrchu bílá pěna – potom brambory hned scedíme.
  • Tajemství této přípravy spočívá v oleji – resp. v tom, že olej dáte samotný na plechu zahřát do trouby. Plech se studeným olejem jednoduše dejte do studené trouby a následně nastavte na 160 stupňů.
  • Když se trouba i s plechem zahřejí, přidáme do horkého oleje brambory a promícháme tak, aby se každý brambora v obalil olejovou směsí. Podle chuti můžeme přidat bylinky nebo koření.
  • Teplotu zvýšíme na 180-200 stupňů a pečeme, dokud brambory nejsou zlatavé na povrchu. Díky této metodě se na povrchu brambor vytvoří křupavá kůrka, která způsobí, že brambůrky budou extra chutné. Přejeme vám dobrou chuť!

Úžasný recept mé babičky, který se dědí z generace na generaci a má vždy skvělý ohlas! 

Doporučené články: