Nejlepší nepečený pěnový rychlý dezert recept

Ingredience

  • čokoláda na ozdobu
  • mléko na namočení sušenek
  • bebe sušenky
  • 500 ml – smetany ke šlehání
  • 500 ml – mléko
  • 2 bal. – Vanilkový pudink bez vaření 
  • 2 bal. – Vanilkový cukr
  • 5 lžic – krupicový cukr
4x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

 

  1. Do velké mísy nalijeme smetanu, mléko, přidáme vanilkový pudinkový prášek (pudink, který připravíte bez vaření), vanilkový a kr. cukr.
  2. Vše mixérem šleháme cca 5 minut – dostaneme nadýchanou pěnu.
  3. Připravíme vyšší formu na pečení o rozměru 21 x 36 cm, ale můžete použít i formu jiné velikosti (pokud menší, řezy budou vyšší).
  4. Dno vyložíme sušenkami, které namočíme do mléka, aby byly měkké.
  5. Ušlehaný krém navrstvíme na sušenky, pěkně uhladíme a párkrát ťukneme formou a pracovní desku, abychom se zbavili velkých vzduchových bublin.
  6. Vrch ozdobíme strouhanou čokoládou a odložíme do chladničky.
  7. Pokud nemáte čas, vložte řezy do mrazničky, rychleji ztuhnou, ale nenechávejte je tam příliš dlouho, aby nezmrzli.