Nejlepší krémeš, který zvládne připravit každá hospodyňka! recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 8 porcí
  • 115 minut
Jan, 20. 01. 2025

Krémový zákusek, který je oblíbený pro svou lahodnou chuť a jemnou texturu. Krémeš je ideální pro všechny, kteří mají rádi sladkosti s krémovými náplněmi. Tento recept je nejen snadný na přípravu, ale výsledek je naprosto vynikající. A nezapomeňte se podívat na přiložený videorecept pro snadnější přípravu!

Pro 8 porcí

Ingredience

Na těsto:

Na žlutý krém:

Na bílý krém:

Na dokončení:

Postup přípravy

  • Příprava těsta: Předehřejte troubu na 180 °C. První plát listového těsta položte na plech vyložený pečicím papírem a upečte do zlatova. Druhý plát těsta nakrájejte na malé kostičky a pečte je na plechu na pečicím papíře, dokud nezískají zlatavou barvu. Nechte oba pláty vychladnout.
  • Příprava žlutého krému: V míse vyšlehejte vejce s vanilkovým cukrem. Přidejte 2 dl mléka a 7 lžic hladké mouky, vše důkladně promíchejte do hladka. Zbylé mléko s cukrem přiveďte k varu. Do vroucího mléka přilijte připravenou vaječnou směs a za stálého míchání vařte, dokud směs nezhoustne. Zakryjte fólií a nechte vychladnout. Do vychladlého krému přidejte zjemnělé máslo a dobře promíchejte.
  • Příprava bílého krému: Šlehačkovou smetanu vyšlehejte do tuha.
  • Sestavení krémeše: Na spodní část připraveného plechu položte celý upečený plát listového těsta. Jemně ho zatlačte rukama, aby splynuly případné bublinky. Na těsto rovnoměrně naneste žlutý krém a zarovnejte. Na žlutý krém navrstvěte šlehačku a rovněž ji rovnoměrně zarovnejte. Na vrch položte upečené kostičky listového těsta. Posypte práškovým cukrem.
  • Dokončení: Nechte krémeš odpočívat a chladnout, aby se všechny vrstvy spojily. Podávejte chlazené.

 

Celková doba přípravy:

  • Příprava: 30 minut
  • Pečení: 25 minut
  • Chlazení: 1 hodina
  • Celkem: 1 hodina 55 minut

Počet porcí:

  • Recept vystačí na 8-10 porcí.

Tip: Pro lepší výsledky můžete použít kvalitní domácí šlehačku a vanilkový cukr. Krémeš je ideální nejen na oslavy, ale také jako dezert k odpolední kávě.