Nejlepší čokoládovo banánový dort s aha pěnou recept
- Sředně těžká přípava
- 4 porce
- 0 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
-
Na krém:
- 200g hořké čokolády
- 50g smetany
- 50g másla
- 250g jemného tvarohu bez hrudek
- 100g moučkového cukru
- 2 rumu
- 250g smetany
- 3 zralé banány
- Nejprve si připravte máslový korpus.
- Máslo si nastrouhejte na hrubším struhadle, přidejte mouku a vypracujte směs.
- Potom přidejte cukr, mandle a na závěr vajíčko.
- Vše dobře promíchejte, aby vám vzniklo husté a tuhé těsto.
- Vyformujte do tvaru bochníku a odložte do misky přikryté fólií do chladu.
- Po půlhodině si vyberte těsto z chladu a vyformujte do dortové formy.
- Můžete ho potáhnout i po okrajích, aby se vám dort po ztuhnutí snadněji vybírala z formy.
- Těsto vložte na půlhodinu do trouby předehřáté na 200 stupňů.
- Po této době těsto vyberte, vidličkou na celé dno udělejte pár vpichů a okraje obalte alobalem.
- Dejte zapéct ještě na 10 minut, alobal odstraňte a dopečte dalších 10 minut.
- Těsto byste dohromady měli péct ne více než 50 minut.
- Mezitím, jak se těsto peče, si připravte krém.
- V menším hrnci ohřejte máslo a 50ml smetany, po spojení obou surovin odstraňte z plamene a přidejte čokoládu nalámanou na kostky.
- Míchejte, dokud se čokoláda zcela nerozpustí.