Nejlepší bábovka pod sluncem, která se vyrovná i té z pekárny! Naučte se tento recept a budete hvězdou své domácnosti!

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 8 porcí
  • 60 minut
Tomáš, 22. 10. 2024

Máte rádi mák? A co takhle bábovku? Pokud zkombinujete tyto dvě dobroty, získáte dezert, který se může stát vaší nejoblíbenější sladkostí. Tato maková bábovka je lahodná, plná zdraví prospěšného máku a jednoduchá na přípravu. Vyzkoušejte recept a uvidíte, že se stanete hvězdou vaší domácnosti!

Pro 8 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava máku: V hrnci přiveďte k varu vodu a nasypte do ní mák. Převařte ho asi 5 minut a poté odstavte. Přikryjte hrnec pokličkou a nechte mák nabobtnat přibližně 10 minut. Po uplynutí času ho přefiltrujte přes sítko.
  • Příprava těsta: Mezitím si rozšlehejte žloutky s moučkovým cukrem a rozpuštěným máslem do hladké směsi. Poté přidejte nabobtnalý mák a dobře promíchejte.
  • Smíchání suchých ingrediencí: V jiné misce smíchejte mouku a prášek do pečiva. V samostatné míse vyšlehejte bílky do tuhého sněhu.
  • Spojení těsta: Směs mouky a prášku do pečiva přidejte do makové směsi a dobře promíchejte ručním mixérem. Nakonec opatrně zapracujte vyšlehané bílky pomocí vařečky, aby těsto zůstalo nadýchané.
  • Pečení: Bábovkovou formu vymažte máslem a vysypte moukou. Nalijte do ní připravené těsto a na vrch můžete nasypat nasekané vlašské ořechy. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 30-40 minut, dokud není bábovka krásně zlatavá a po vpichu špejlí čistá.
  • Podávání: Po upečení nechte bábovku vychladnout, poté ji opatrně vyklopte z formy a podávejte posypanou moučkovým cukrem.

Tato maková bábovka je ideální dezert na každou příležitost. Díky jednoduché přípravě a lahodné chuti si ji zamiluje celá rodina!

Doporučené články: