Nejlepší bábovka pod sluncem, která se vyrovná i té z pekárny! Naučte se tento recept a budete hvězdou své domácnosti!
- Snadné na přípravu
- 8 porcí
- 60 minut
Máte rádi mák? A co takhle bábovku? Pokud zkombinujete tyto dvě dobroty, získáte dezert, který se může stát vaší nejoblíbenější sladkostí. Tato maková bábovka je lahodná, plná zdraví prospěšného máku a jednoduchá na přípravu. Vyzkoušejte recept a uvidíte, že se stanete hvězdou vaší domácnosti!
Pro 8 porcí
Ingredience
Postup přípravy
- Příprava máku: V hrnci přiveďte k varu vodu a nasypte do ní mák. Převařte ho asi 5 minut a poté odstavte. Přikryjte hrnec pokličkou a nechte mák nabobtnat přibližně 10 minut. Po uplynutí času ho přefiltrujte přes sítko.
- Příprava těsta: Mezitím si rozšlehejte žloutky s moučkovým cukrem a rozpuštěným máslem do hladké směsi. Poté přidejte nabobtnalý mák a dobře promíchejte.
- Smíchání suchých ingrediencí: V jiné misce smíchejte mouku a prášek do pečiva. V samostatné míse vyšlehejte bílky do tuhého sněhu.
- Spojení těsta: Směs mouky a prášku do pečiva přidejte do makové směsi a dobře promíchejte ručním mixérem. Nakonec opatrně zapracujte vyšlehané bílky pomocí vařečky, aby těsto zůstalo nadýchané.
- Pečení: Bábovkovou formu vymažte máslem a vysypte moukou. Nalijte do ní připravené těsto a na vrch můžete nasypat nasekané vlašské ořechy. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 30-40 minut, dokud není bábovka krásně zlatavá a po vpichu špejlí čistá.
- Podávání: Po upečení nechte bábovku vychladnout, poté ji opatrně vyklopte z formy a podávejte posypanou moučkovým cukrem.