Nejjemnější koláč z tvarohu, jednoduchý a lahodný dezert hotový za pár minut recept

Ingredience

  • 200 gramů jemného tvarohu
  • 100 gramů cukru
  • 250 ml smetany
  • 120 gramů mouky
  • 4 vajíčka
  • 120 gramů cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • špetka soli
  • kakaový prášek (na posypání)
  • 1 vanilkový cukr
4x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

Krém:

  • 200 gramů jemného tvarohu
  • 100 gramů cukru
  • 250 ml smetany
  • 1 vanilkový cukr
  1. Jako první si uděláte těsto. Vyšlehejte vejce s cukrem.
  2. Zvláště v misce si promíchejte všechny suché ingredience: mouku, vanilkový cukr, prášek do pečiva a špetku soli.
  3. Tuto směs postupně přidávejte k vyšlehané vejcím s cukrem.
  4. Připravte si plech o velikosti 20 x 30 cm.
  5. Vyložte ho pečícím papírem a přidejte těsto. Korpus pečeme při teplotě 200 stupňů, 10 minut.
  6. Během pečení si připravte krém. Nejprve si smíchejte cukr s tvarohem, v druhé misce zvlášť si vyšlehejte smetanu.
  7. Následně smetanu postupně přimíchejte k tvarohové směsi. Když je těsto upečené, překrojte ho podélně na polovinu.
  8. Natřete krém a přiložte odříznutou polovinu těsta.
  9. Následně naneste krém i na vrch koláče a zasypte kakaem.
  10. Koláč můžete ihned konzumovat.
  11. Je vynikající a velmi rychlý, protože nemusíte čekat dokud nádivka ztuhne.