Nejdokonalejší ořechové řezy se žloutkovou polevou recept

Ingredience

  • 6 žloutků
  • 300 g moučkového cukru
  • pár kapek teplé vody (nemusí byt)
  • 6 bílků
  • 200 g moučkového cukru
  • 250 g másla (tuku)
  • 200 g hrubé mouky
  • 200 g mletých ořechů
  • 1 prášek do pečiva
6x
0 Kcal
00:00
Střední

Postup přípravy

těsto:

6 bílků

,200 g moučkového cukru

,250 g másla (tuku)

,200 g hrubé mouky

,200 g mletých ořechů

,1 prášek do pečiva

poleva:

6 žloutků

,300 g moučkového cukru

,pár kapek teplé vody (nemusí byt)

  1. Připravíme těsto: Utřeme máslo s cukrem. 2. Přidáme mouku s práškem do pečiva, ořechy, vznikne nám tužší hmota, do které postupně zapracujeme sníh ze 6 bílků. 3. Pečeme na vymazaném a vysypaném plechu na cca 160 stupních, přibližně půl hodinku, podle trouby.
  2. Poleva: (musí byt hotová hned po dopečení!)
  3. Když se těsto peče, utřeme žloutky s cukrem, pokud je směs příliš hustá, přidáme pár kapek vody. 5. Ještě na hořce koláč vylijeme polevu a uhladíme, dáme odstát do chladu, poleva se usuší

data-matched-content-rows-num="1" data-matched-content-columns-num="3" data-matched-content-ui-type="image_stacked" data-ad-format="autorelaxed"