Nejdokonalejší ořechové řezy se žloutkovou polevou recept
- Sředně těžká přípava
- 6 porcí
- 0 minut
Pro 6 porcí
Ingredience
Postup přípravy
-
těsto:
6 bílků
,200 g moučkového cukru
,250 g másla (tuku)
,200 g hrubé mouky
,200 g mletých ořechů
,1 prášek do pečiva
poleva:
6 žloutků
,300 g moučkového cukru
,pár kapek teplé vody (nemusí byt)
- Připravíme těsto: Utřeme máslo s cukrem. 2. Přidáme mouku s práškem do pečiva, ořechy, vznikne nám tužší hmota, do které postupně zapracujeme sníh ze 6 bílků. 3. Pečeme na vymazaném a vysypaném plechu na cca 160 stupních, přibližně půl hodinku, podle trouby.
- Poleva: (musí byt hotová hned po dopečení!)
- Když se těsto peče, utřeme žloutky s cukrem, pokud je směs příliš hustá, přidáme pár kapek vody. 5. Ještě na hořce koláč vylijeme polevu a uhladíme, dáme odstát do chladu, poleva se usuší