Nejdokonalejší domácí utopenci bez čekání recept

Ingredience

  • 0.4 l octa
  • 0.6 l vody
  • 1 lžíce soli
  • 3 lžíce cukru
  • 1 lžíce oleje
  • 3 bobkové listy
  • 5 kuliček nového koření
  • 1 lžička celého pepře
  • 1.2 kg špekáčků
  • 500 g cibule
  • feferonka
4x
0 Kcal
00:00
Střední

Postup přípravy

  1. Špekáčky oloupeme a podélně překrojíme.
  2. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolieska.
  3. Do třílitrové láhve dáme na dno vrstvu cibule, část koření (které máme nachystané na nálev), kousek feferonky a vrstvu špekáčků. Opakujeme až do naplnění sklenice.
  4. Všechny přísady na nálev dáme do hrnce a přivedeme do varu, zalijeme a když pohár vychladne, můžeme hned jíst – chutnají, jako kdybyste je nechali odležet minimálně 7 dní.

data-matched-content-rows-num="1" data-matched-content-columns-num="3" data-matched-content-ui-type="image_stacked" data-ad-format="autorelaxed"