Polovinu brambor si uvařte a pak z nich udělejte kaši.
Zbývající brambory nastrouhejte a vymačkejte z nich přebytečnou šťávu.
Nechte ji trochu odstát: na přípravu budete potřebovat usedlý škrob.
Kaši z uvařených brambor si smíchejte s těmi nastrouhanými, přidejte škrobovou šťávu, suchý škrob, mouku, vejce, osolte, opepřete a vše dobře promíchejte.
Z výsledného těsta si vytvarujte menší placičky, do každé vložte lžíci mletého masa, sjednoťte těsto po okrajích a vyformujte si požadovaný tvar, jako na obrázku.
Dejte si do hrnce vodu, osolte ji a přiveďte do varu.
Vařte je 15 minut, musí se nejprve dostat nahoru na povrch a pak opět na dno hrnce.
Doporučujeme tento pokrm podávat s kysanou smetanou nebo máslem.
Nejlépe chutnají s rozpuštěným máslem, slaninou a osmaženou cibulkou.