Náš oblíbený oběd – masové kuličky s rajčatovou omáčkou a bramborovou kaší recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 70 minut
Jan, 21. 01. 2025

Masové kuličky v lahodné rajčatové omáčce s přílohou v podobě jemné bramborové kaše jsou klasickým pokrmem, který si získá každého u stolu. Tento recept je ideální na chutný oběd, který potěší celou rodinu. Připravte si tento pokrm snadno a rychle podle následujícího postupu.

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava masových kuliček V míse smíchejte mleté maso s jemně nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, petrželovou natí, vejcem, solí, pepřem, mletou paprikou, strouhankou a špetkou muškátového oříšku. Ze směsi vytvarujte masové kuličky o velikosti přibližně 100 g. Kuličky obalte ve strouhance. Na pánvi rozehřejte olej a smažte kuličky z každé strany 3–4 minuty dozlatova. Poté je vyjměte a dejte stranou.
  • Příprava rajčatové omáčky Ve stejné pánvi, kde se smažily kuličky, osmažte cibuli do sklovita. Přidejte sterilovaná rajčata, sójovou omáčku, špetku muškátového oříšku a sůl. Vmíchejte hladkou mouku, dobře promíchejte a zalijte vodou. Přiveďte k varu. Do omáčky vraťte osmažené masové kuličky, snižte teplotu a nechte je dusit přibližně 30 minut.
  • Podávání Servírujte masové kuličky s rajčatovou omáčkou a jako přílohu doporučujeme jemnou bramborovou kaši.

 

Celková doba přípravy

  • Příprava masových kuliček: 20 minut
  • Smažení kuliček: 10 minut
  • Příprava omáčky a dušení: 40 minut
  • Celkem: 70 minut

Počet porcí

  • Tento recept vystačí na přibližně 4–5 porcí.7

Tip: Pokud chcete výraznější chuť, přidejte do omáčky čerstvé bylinky, jako je bazalka nebo oregano. Tento pokrm je skvělý i na druhý den, kdy se chutě ještě více propojí! Dobrý chuť!