Naprosto luxusní šťavnatý koláč s čokoládou… Budete se olizovat až za ušima Je vážně skvělý recept
- Sředně těžká přípava
- 12 porcí
- 70 minut
Pokud hledáte dezert, který je šťavnatý, čokoládový a naprosto lahodný, tento koláč vás určitě oslní. Je tak skvělý, že se budete olizovat až za ušima!
Pro 12 porcí
Ingredience
Těsto:
Na polití:
Poleva:
Postup přípravy
- 1. Příprava těsta: V míse smíchejte rozšlehaná vejce, krystalový cukr, polohrubou mouku, Granko, olej a prášek do pečiva. Vše důkladně promíchejte, dokud nevznikne homogenní směs.
- 2. Pečení: Vylijte těsto na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 35 až 45 minut, dokud nebude těsto propečené.
- 3. Polití a potření: Upečený koláč pokapejte teplou oslazenou kávou, nechte chvíli vsáknout, a poté potřete malinovým džemem.
- 4. Příprava polevy: Ve smetaně ke šlehání rozpusťte čokoládu na vaření. Uvařte směs a poté ji vylijte na těsto. Rozetřete rovnoměrně.
- 5. Chlazení: Nechte koláč odležet na chladném místě po dobu 8 až 10 hodin, aby se chutě propojily.
- 6. Servírování: Pokrájejte koláč na menší kousky a podle chuti dozdobte např. šlehačkou. Dobrou chuť!