Nadýchaný tvarohový koláč! Hotové nebíčko v ústech recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 12 porcí
  • 75 minut
Jan, 16. 01. 2025

Tvarohové koláče patří mezi oblíbené dezerty, které nikdy nezklamou. Tento recept na nadýchaný tvarohový koláč je jemný, sladký a plný bohaté tvarohové chuti. Ideální volba pro rodinné oslavy, odpolední kávu nebo jen tak na mlsání.

Pro 12 porcí

Ingredience

Na těsto:

Na náplň:

Na dokončení:

Postup přípravy

  • Příprava těsta: Máslo utřete s cukrem dohladka. Přidejte vejce a zakysanou smetanu a dobře promíchejte, dokud se vše spojí. Do směsi postupně přisypávejte mouku s práškem do pečiva a zpracujte do polotuhého, nelepivého těsta. Těsto rozdělte na dvě části: 2/3 těsta zabalte do fólie a vložte do lednice, 1/3 těsta dejte do mrazáku.
  • Příprava tvarohové náplně: Tvaroh smíchejte s bílkem a cukrem. Přidejte zakysanou smetanu a kukuřičný škrob. Vše promíchejte do hladkého krému.
  • Tvarování koláče: Předehřejte troubu na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem. Větší část těsta (2/3) rovnoměrně roztlačte na dno plechu i po jeho bocích. Na těsto nalijte připravenou tvarohovou náplň a zarovnejte ji. Z menší části těsta (1/3) vytvořte drobenku: buď ji nastrouhejte, nebo nakrájejte na tenké plátky (cca 5 mm). Drobenku rovnoměrně rozložte na povrch tvarohové vrstvy.
  • Pečení: Koláč pečte v předehřáté troubě přibližně 35–40 minut dozlatova. Upečený koláč nechte vychladnout a před podáváním posypte moučkovým cukrem.

Hledáte recept na nadýchaný tvarohový koláč? Tento tradiční postup vás okouzlí svou jednoduchostí a výtečnou chutí. Tvarohový koláč s drobenkou je dokonalý dezert, který potěší celou rodinu. Vyzkoušejte tento rychlý recept na koláč s tvarohem, který je skvělý ke kávě i na oslavy. Sladký tvarohový dezert s jemnou náplní a křupavým těstem si zamilujete už při prvním soustu!