Mrkvová roláda s jemným mascarpone krémem provoněná skořicí recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 10 porcí
  • 45 minut
Tomáš, 26. 09. 2024

Mrkvová roláda je kombinací jemného kořeněného těsta s nádechem skořice, zázvoru a muškátového oříšku, doplněného nadýchaným mascarpone krémem. Tento jednoduchý recept vás provede krok za krokem a výsledek je neodolatelný!

Pro 10 porcí

Ingredience

Těsto:

Krém:

Postup přípravy

  • Příprava plechu a těsta: Předehřejte troubu na 180°C. Pečicí plech o rozměrech 30 x 40 cm vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Vejce, cukr, sůl a vanilkový extrakt vyšlehejte mixérem do světle žluté pěny. Přidejte olej a promíchejte. Poté přidejte nastrouhanou mrkev a citronovou šťávu a opatrně vmíchejte do těsta. Prosejte mouku, kypřící prášek, sodu, skořici, zázvor a muškátový oříšek a vmíchejte do těsta. V případě velmi šťavnaté mrkve přidejte 35–70 g mouky. Těsto rovnoměrně rozprostřete na plech a pečte 15 minut.
  • Formování rolády: Po upečení vyklopte těsto na čistou utěrku jemně posypanou moučkovým cukrem. Odstraňte pečicí papír a těsto opět lehce posypte moučkovým cukrem. Pomocí utěrky rychle srolujte těsto do rolády a nechte vychladnout.
  • Příprava krému: Smetanu vyšlehejte do šlehačky. Mascarpone promíchejte s moučkovým cukrem, skořicí a vanilkovým extraktem a směs přimíchejte k vyšlehané smetaně.
  • Plnění a dokončení: Roládu rozbalte, rovnoměrně ji potřete připraveným krémem a znovu ji srolujte. Nechte vychladit alespoň pár hodin, ideálně přes noc. Před podáváním roládu posypte moučkovým cukrem.

Tato mrkvová roláda je skvělým dezertem na rodinné oslavy nebo jako sladká tečka po obědě. Užijte si její lahodnou chuť!