Mrkvová roláda s jemným mascarpone krémem provoněná skořicí recept
- Snadné na přípravu
- 10 porcí
- 45 minut
Mrkvová roláda je kombinací jemného kořeněného těsta s nádechem skořice, zázvoru a muškátového oříšku, doplněného nadýchaným mascarpone krémem. Tento jednoduchý recept vás provede krok za krokem a výsledek je neodolatelný!
Pro 10 porcí
Ingredience
Těsto:
Krém:
Postup přípravy
- Příprava plechu a těsta: Předehřejte troubu na 180°C. Pečicí plech o rozměrech 30 x 40 cm vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Vejce, cukr, sůl a vanilkový extrakt vyšlehejte mixérem do světle žluté pěny. Přidejte olej a promíchejte. Poté přidejte nastrouhanou mrkev a citronovou šťávu a opatrně vmíchejte do těsta. Prosejte mouku, kypřící prášek, sodu, skořici, zázvor a muškátový oříšek a vmíchejte do těsta. V případě velmi šťavnaté mrkve přidejte 35–70 g mouky. Těsto rovnoměrně rozprostřete na plech a pečte 15 minut.
- Formování rolády: Po upečení vyklopte těsto na čistou utěrku jemně posypanou moučkovým cukrem. Odstraňte pečicí papír a těsto opět lehce posypte moučkovým cukrem. Pomocí utěrky rychle srolujte těsto do rolády a nechte vychladnout.
- Příprava krému: Smetanu vyšlehejte do šlehačky. Mascarpone promíchejte s moučkovým cukrem, skořicí a vanilkovým extraktem a směs přimíchejte k vyšlehané smetaně.
- Plnění a dokončení: Roládu rozbalte, rovnoměrně ji potřete připraveným krémem a znovu ji srolujte. Nechte vychladit alespoň pár hodin, ideálně přes noc. Před podáváním roládu posypte moučkovým cukrem.