Přejeme vám dobrou chuť! 🙂
Moravské koblihy plněné krémem: Nadýchané jako obláček Nejlepší těsto, z jakého jsem kdy dělala. recept
- Sředně těžká přípava
- 6 porcí
- 120 minut
Pokud se vám nechce trávit hodiny přípravou složitých zákusků, tento recept na koblihy z majonézy je skvělou alternativou. Naučila jsem se ho na Moravě a od té doby se stal oblíbeným sladkým pokrmem v naší domácnosti. Koblihy jsou rychlé na přípravu a opravdu chutné!
Pro 6 porcí
Ingredience
Krém:
Postup přípravy
- Příprava kvásku: Z vlažného mléka, trochy cukru a droždí připravte kvásek. Nechte jej chvíli stát, dokud nezačne pěnit.
- Příprava těsta: Do mísy prosejte mouku. V jiné míse smíchejte majonézu se žloutky, cukrem a olejem. Směs přidejte k mouce, osolte a vše dobře promíchejte, aby vzniklo hladké těsto. Nechte těsto v teple vykynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
- Příprava krému: Ušlehejte smetanu s cukrem, nebo použijte mascarpone s cukrem a 1 lžičkou citronové kůry. Alternativně můžete použít jemný tvaroh, kysanou smetanu nebo jiné ingredience, které máte v lednici.
- Tvarování koblih: Z vykynutého těsta odebírejte lžíci kousky a tvarujte je do kuliček. Nechte kuličky ještě 15 minut kynout.
- Smažení: Rozehřejte olej na smažení. Smažte koblihy do zlatova, otočte je, aby se rovnoměrně propekly.
- Plnění krémem: Vychladlé koblihy nakrojte v polovině. Naplňte je krémem (nejlépe cukrářským sáčkem).