Měkoučké langoše bez kynutí recept

Ingredience

  • 500 g hladká mouka
  • 1 KL sůl
  • 1/2 balíček kypřící prášek do pečiva
  • 1 PL olej
  • 20 g čerstvé droždí
  • 140 g bílý jogurt
  • 250 ml mléko
  • olej na smažení

Na potření (podle chuti):

  • Česnek
  • olej
  • sůl
4x
00:20
Střední

Postup přípravy

  1. Do mísy dáme suché suroviny: mouku, sůl, kypřící prášek a dobře promícháme.
  2. Do středu uděláme důlek, nalijeme tam olej, rozmrvené droždí, přidáme jogurt a vlažné mléko.
  3. Vše spolu promícháme. Mícháme rukou, dokud se těsto nepřestane lepit.
  4. Těsto hned bez kynutí rozdělíme na 8 částí. Rukama protáhnout do tvaru placky a hned smažíme v horkém oleji.
  5. Hotové langoše necháme okapat. Potom podáváme s přísadami podle chuti.

Poznámka

Máte rádi tradiční langoše a rádi byste si je udělali doma? Přinášíme vám jednoduchý recept, díky kterému si zvládnete připravit nadýchané, měkké a chutné langoše, které po vychladnutí neztvrdnou a lze je ohřát a jíst i druhý den. Nejchutnější jsou však samozřejmě čerstvé.