Máte rádi tradiční langoše a rádi byste si je udělali doma? Přinášíme vám jednoduchý recept, díky kterému si zvládnete připravit nadýchané, měkké a chutné langoše, které po vychladnutí neztvrdnou a lze je ohřát a jíst i druhý den. Nejchutnější jsou však samozřejmě čerstvé.
Měkoučké langoše bez kynutí recept
- Sředně těžká přípava
- 4 porce
- 0 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Na potření (podle chuti):
Postup přípravy
- Do mísy dáme suché suroviny: mouku, sůl, kypřící prášek a dobře promícháme.
- Do středu uděláme důlek, nalijeme tam olej, rozmrvené droždí, přidáme jogurt a vlažné mléko.
- Vše spolu promícháme. Mícháme rukou, dokud se těsto nepřestane lepit.
- Těsto hned bez kynutí rozdělíme na 8 částí. Rukama protáhnout do tvaru placky a hned smažíme v horkém oleji.
- Hotové langoše necháme okapat. Potom podáváme s přísadami podle chuti.