Medovo-ořechoví šneci se skořicí a výbornou náplní: Kdo nevyzkouší, může litovat, jsou výborní! recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 6 porcí
  • 40 minut
Tomáš, 19. 12. 2024

Tyto lahodné šneky si zamilujete hned při prvním soustu! Kombinace medu, skořice a karamelového salka je neodolatelná a každý kousek se doslova rozplývá na jazyku. Připravte si tento výborný dezert, který potěší vaše blízké i vás samotné.

Pro 6 porcí

Ingredience

Na těsto:

Na krém:

    1 plechovka karamelového salka (volitelně: ušlehané s 150 g másla)

      Na obalení:

      Postup přípravy

      • Příprava těsta: Předehřejte troubu na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem. Vejce ušlehejte s cukrem do nadýchané pěny. Přidejte med a vanilkové aroma. Postupně vmíchejte prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Hotové těsto rovnoměrně rozetřete na plech.
      • Pečení: Pečte v předehřáté troubě asi 10–15 minut, dokud těsto nezíská zlatavou barvu. Po upečení ho nechte mírně vychladnout.
      • Plnění: Upečený plát potřete karamelovým salkem. Pokud chcete krém hustší a bohatší, vyšlehejte salko s máslem. Část krému si odložte na potření vrchu.
      • Rolování: Potřený plát těsta pevně srolujte. Nakrájejte na menší kousky (cca 2 cm široké).
      • Dokončení: Každý šnek potřete zbylým krémem a obalte ve směsi mletých ořechů a skořice. Pro výraznější chuť ořechy krátce osmahněte na suché pánvi.

      Celková doba přípravy:

      • Příprava: 15 minut
      • Pečení: 15 minut
      • Dokončení: 10 minut
      • Celkem: 40 minut

      Počet porcí:

      • 10–12 šneků

      Tip: Tento dezert je skvělý ke kávě nebo jako sladké pohoštění pro návštěvu. Pokud máte rádi experimenty, zkuste do směsi ořechů přidat i trošku strouhané čokolády.

      Dobrou chuť!