Lahodné medové řezy recept
- Snadné na přípravu
- 4 porce
- 120 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
- Začneme těstem (1 vejce, 150 g cukru, 1 lžička jedlé sody, 50 g margarínu, 2 lžíce mléka, 2 lžíce medu, 450 g hladké mouky, 1 lžíce kakaa) . Všechny přísady (kromě mouky) vymícháme šlehačem.
- Potom dáme na sporák a zahřejeme pokud nám soda nepřestane pěnit.
- Pak odstavíme a přidáme mouku.
- Uděláme plastické těsto, které si rozdělíme na 4 stejné části.
- Rozválíme ještě dokud je těsto teplé na velikost plechu.
- Přeneseme na plechy.
- Můžete použít pro jistotu pečící papír (pokud nevíte těsto vyválet na tenoučké, můžete si těsto rozdělit na tři části a vyválíme tři trochu hrubší pláty).
- Pečeme při 180 ° C každý plát cca 5-8 minut.
- Ještě za tepla vyklopíme z plechu.
- Krém (4 dcl mléka, 2 1/2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce cukru, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce moučkového cukru, 150 g másla) si uděláme tak, že si 2 polévkové lžíce mouky utřeme v mléce spolu s cukrem a uvaříme hustou kaši.
- Když nám kaše vychladne přimícháme máslo které jsme si předtím smíchali s práškovým cukrem do pěny.
- Mícháme pohromadě dokud nám nevznikne hladký krém.
- Krém si rozdělíme na tři části při čtyřech plátech a na 2 části při třech plátech.
- Natřeme na pláty. poslední plát potřeme čokoládovou polevou (100 g hořké čokolády, 3 lžíce oleje)
- Nejlepší je zákusek na druhý den, změkne a dobře se krájí.