Máte rádi banány v čokoládě? Vyzkoušejte toto banánové pokušení z jednoho plechu. Chutná fantasticky! recept
- Snadné na přípravu
- 7 porcí
- 60 minut
Pokud máte rádi banány v čokoládě, určitě si zamilujete tento fantastický dezert! Je jednoduchý na přípravu a chutná ještě lépe než kupované varianty. Ideální jako sladké pokušení na oslavy nebo pro mlsné jazýčky.
Pro 7 porcí
Ingredience
Postup přípravy
- Příprava želatiny: Želatinu namočte do 100 ml studené vody a nechte ji nabobtnat.
- Příprava formy: Formu na pečení o rozměrech 20 x 30 cm vymažte olejem nebo máslem.
- Příprava cukrového sirupu: Zbylou vodu smíchejte s krystalovým cukrem a přendejte na mírný plamen. Vařte za stálého míchání, dokud se cukr nerozpustí.
- Rozpuštění želatiny: Jakmile je želatina připravena, přendáme ji do menšího hrnce a zahříváním ji rozpustíme.
- Smíchání ingrediencí: Rozpuštěnou želatinu přidejte do cukrového sirupu a promíchejte. Směs sejměte z plamene a šlehejte mixérem přibližně 15 minut.
- Přidání banánové esence: Nakonec přidejte banánovou esenci a mícháme ještě 5 minut. Pro výraznější žlutou barvu můžete přidat pár kapek potravinářského barviva.
- Ztuhnutí: Směs navrstvíme do vymazané formy a necháme ztuhnout.
- Servírování: Jakmile dezert ztuhne, nakrájejte na kousky a podávejte posypané strouhanou čokoládou. Můžete je také potřít čokoládovou polevou pro extra chuť.