Máte rádi banány v čokoládě? Vyzkoušejte toto banánové pokušení z jednoho plechu. Chutná fantasticky! recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 7 porcí
  • 60 minut
Tomáš, 31. 10. 2024

Pokud máte rádi banány v čokoládě, určitě si zamilujete tento fantastický dezert! Je jednoduchý na přípravu a chutná ještě lépe než kupované varianty. Ideální jako sladké pokušení na oslavy nebo pro mlsné jazýčky.

Pro 7 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava želatiny: Želatinu namočte do 100 ml studené vody a nechte ji nabobtnat.
  • Příprava formy: Formu na pečení o rozměrech 20 x 30 cm vymažte olejem nebo máslem.
  • Příprava cukrového sirupu: Zbylou vodu smíchejte s krystalovým cukrem a přendejte na mírný plamen. Vařte za stálého míchání, dokud se cukr nerozpustí.
  • Rozpuštění želatiny: Jakmile je želatina připravena, přendáme ji do menšího hrnce a zahříváním ji rozpustíme.
  • Smíchání ingrediencí: Rozpuštěnou želatinu přidejte do cukrového sirupu a promíchejte. Směs sejměte z plamene a šlehejte mixérem přibližně 15 minut.
  • Přidání banánové esence: Nakonec přidejte banánovou esenci a mícháme ještě 5 minut. Pro výraznější žlutou barvu můžete přidat pár kapek potravinářského barviva.
  • Ztuhnutí: Směs navrstvíme do vymazané formy a necháme ztuhnout.
  • Servírování: Jakmile dezert ztuhne, nakrájejte na kousky a podávejte posypané strouhanou čokoládou. Můžete je také potřít čokoládovou polevou pro extra chuť.

Toto banánové pokušení je ideální sladkou tečkou pro každou příležitost. Dobrou chuť!