Vynikající masové kuličky zapečené s rýží a s výbornou omáčkou recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 6 porcí
  • 0 minut
Tomáš, 18. 11. 2018

Pro 6 porcí

Ingredience

Postup přípravy

    1. ½ cibule a 2 stroužky česneku si rozmixujeme. V misce spojíme mleté ​​maso, rýži a rozmixovaný česnek a cibulku.
    2.  

      Přidáme vejce, sůl, pepř a promícháme. Z hmoty tvarujeme jednotlivé kuličky – karbanátky, které skládáme na vymazaný plech.

    3.  

      Zbylou cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji. Přidáme i strouhanou mrkev a vše spolu restujeme, nakonec přidáme i rajský protlak, kečup a špetku pálivé papriky (můžete vynechat).

    4.  

      Potom přidáme 1 šálek vody a necháme asi 5-7 minut povařit. Přidáme i oblíbené koření – já dala vegetu, kopr a majoránku.

    5.  

      Ve sklenici vody rozmícháme mouku, přidáme sůl a promícháme. Nakonec tuto směs nalijeme na pánev a dobře promícháme. Nalijeme na karbanátky a vložíme do vyhřáté trouby.

    6.  

      Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi hodinu. Prvních 40 minut pečeme pod alobalem.

Doporučené články: