Maso na francouzský způsob z jednoho pekáče recept

Ingredience

  • 500 g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 250 g majonézy
  • 5 brambor
  • 100 g tvrdého sýra
  • sůl
  • pepř
  • koriandr
  • mletý česnek (dle chuti)
  • slunečnicový olej
4x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 stupňů.
  2. Očištěnou cibuli nakrájejte na půlkruhy a brambory na tenké plátky.
  3. Maso nakrájejte na kousky, osolte, opepřete a vše důkladně promíchejte.
  4. K nastrouhanému sýru přidejte majonézu a promíchejte.
  5. Formu na zapékání potřete slunečnicovým olejem.
  6. Vložte do ní polovinu brambor, opepřete, na brambory položte polovinu masa, vrstvu cibule a nakonec polovinu majonézy se sýrem.
  7. Tento postup, ve stejném pořadí ještě jednou zopakujte
  8. Zapékací formu vložte do trouby a pečte přibližně 1 hodinu.

data-matched-content-rows-num="1" data-matched-content-columns-num="3" data-matched-content-ui-type="image_stacked" data-ad-format="autorelaxed"