Luxusní vrstvené vepřové maso s brambory na jednom pekáči, úžasná chuť a jednoduchá příprava Recept recept
- Snadné na přípravu
- 8 porcí
- 1 minuta
Pro 8 porcí
Ingredience
Postup přípravy
-
- Lehce si naklepeme vepřové maso. Poté ochutíme kořením dle vlastní fantazie a chuti. Např. gyros koření. Maso si můžeme také naložit den předem.
- Brambory oloupeme, umyjeme a nakrájíme na hrubší plátky. Polovinu brambor dáme na dno plechu a zasypeme libovolným kořením.
- Na brambory bohatě poklademe plátky bílé a červené cibule.
- Nyní je na řadě maso. Poklademe na cibulové patro polovinu masa. Můžeme nyní prolít marinádou, ve které bylo naloženo maso. Přidáme např. kousky slaniny a česnek.
- Poté opět navrstvíme brambory, cibuli a maso. Můžete celé zasypat cibulí a prolít olejem.
- Překryjeme alobalem a vložíme do trouby na 50-60 minut.
- Zatímco máme maso v troubě, připravíme si omáčku. V misce si smícháme zakysanou smetanu, sůl, pepř, např. kopr, čtyřbarevné koření a další koření, či bylinky dle chuti.
- Ke konci pečení odejmeme alobal. Na poslední vrstvu poklademe na plátky nakrájená rajčata a zalijeme, nebo potřeme připravenou omáčkou. Poté vložíme zpátky do trouby. Pečeme do křupavé kůrčičky.
Podobné recepty
Další receptyRecept na sýrový koláč. Je tak dobrý, že ho budete dělat každý den!
Bez cukru
141 minut
Doporučujeme: Geniální recept na zdravou večeři, která bude chutnat každému!
fitness a dieta
50 minut
Doporučené články: