Lehký a nadýchaný karamelový kremeš, pudinkově-smetanový zákusek recept

Ingredience

  • 5 vajec
  • 2 PL krystalového cukru
  • 5 PL mouky
  • 3 PL kakaa
  • 3 PL slunečnicového oleje
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 500 ml mléka
  • 2 balíčky vanilkového pudingu
  • 5 žloutků
  • 4 PL cukru
  • 200 ml smetany
  • 300 g karamelové čokolády
  • 300 ml smetany
  • 100 g hořké čokolády
4x
0 Kcal
00:00
Střední

Postup přípravy

Krém

500 ml mléka
2 balíčky vanilkového pudingu
5 žloutků
4 PL cukru
200 ml smetany
300 g karamelové čokolády

Na polevu

300 ml smetany
100 g hořké čokolády

  1. Žloutky oddělte od bílků, bílky vyšleháme do tuhé pěny.
  2. V misce si smíchejte cukr, žloutky, olej, mouku, kakao a prášek do pečiva.
  3. Ručním mixérem vymíchejte do hladka a potom přidejte bílky, které do něj zamíchejte už jen vařečkou.
  4. Piškotové těsto vylijte na pekáč vyložený pečícím papírem a dejte péct do trouby vyhřáté na 200 stupňů na 20-25 minut.
  5. Po upečení těsto vyjměte, oddělte od papíru na pečení a nechte vychladnout.
  6. Dokud se těsto peče připravte si krém.
  7. V 400 ml mléka s cukrem si uvařte hustý pudink.
  8. Zbývajících 100 ml mléka vařte se žloutky a s karamelovou čokoládou nasekanou na menší kousky.
  9. Na závěr přidejte žloutkově čokoládovou směs do pudinku a důkladně promíchejte, nebo vyšlehejte s ručním mixérem, aby se směs dobře spojila.
  10. Vyšlehejte šlehačku a přidejte k vychlazeného pudinkově-žloutkového krému. Pořádně promíchejte.
  11. Na závěr si v šlehačce roztaví čokoládu a pak ji mírně vyšlehejte.
  12. Mírně vychlazený vanilkový krém naneste na těsto a na něj dejte čokoládovou polevu.
  13. Zákusek dejte zchladit alespoň na 2 hodinky.