Ledové kostky se smetanovým krémem a čokoládovou polevou! Pochutná si každý! recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 12 porcí
  • 170 minut
Tomáš, 03. 10. 2024

Pokud hledáte rychlý a jednoduchý recept na neodolatelnou čokoládovou dobrotu, tyto ledové čokoládové kostky jsou to pravé! Příprava je snadná, nezabere vám mnoho času, a výsledkem bude dezert, který si zamiluje celá rodina. Připravte si je ještě dnes a uvidíte, že nebudete litovat!

Pro 12 porcí

Ingredience

Těsto:

Krém:

Poleva:

Postup přípravy

  • Příprava těsta: Smíchejte vejce s cukrem, přidejte olej a mléko. Pomocí kuchyňského robotu mixujte dohladka. Přidejte rozinky a postupně prosejte mouku s práškem do pečiva. Hotové těsto nalijte na vymazaný plech vyložený pečicím papírem. Pečte při 180 °C po dobu 30 minut.
  • Příprava krému: Smíchejte tvaroh, kysanou smetanu, máslo a moučkový cukr. Mixujte, dokud nezískáte hladkou krémovou pastu.
  • Dokončení kostek: Po upečení vyjměte čokoládové kostky z trouby a rovnoměrně na ně naneste připravený krém.
  • Příprava polevy: Rozpusťte čokoládu a smíchejte ji s mlékem. Polevu rovnoměrně rozetřete na vrstvu krému. Nechte dezert vychladnout alespoň 2 hodiny v lednici, aby se vše dobře spojilo.

Kostky můžete podávat k odpolední kávě nebo čaji jako osvěžující sladkost. Tento dezert je skvělý na rodinné oslavy nebo když máte chuť na něco sladkého.

Dobrou chuť! 😊