Recept na lahodný ruský perník, po kterém se jen zapráší recept

4.8
(37)

  • Sředně těžká přípava
  • 6 porcí
  • 150 minut
Tomáš, 21. 11. 2018

Pro 6 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Připravte si vodní lázeň a v něm vyšlehejte vejce s cukrem do hladké pěny.
  • Máslo s medem si rozpustíme v menším hrnci. Tenkým proudem přiléváme hmotu z másla a medu do pěny, kterou jsme vyšlehali z vajec a cukru.
  • Pak přidáme jedlou sodu.
  • Odstavíme z plamene a do ještě teplé směsi přidáváme hladkou mouku. Mouky přidáváme tolik, abychom docílili měkkého těsta, se kterým se snadno pracuje.
  • Rozdělíme ho na 4 části.
  • Připravíme si plech na pečení, ale nevykládejte ho pečícím papírem. Na papíře si vyválíme těsto, které přeložíme i s papírem na plech a upečeme při teplotě 180 stupňů dozlatova.
  • Těsto zapečte jen krátce. Kraje upečeného těsta můžeme začistit a odřezky rozdrtit. Můžeme je pak ještě použít navrch.
  • Stejným způsobem upečte i ostatní pláty.
  • Z zakysané smetany a cukru si zatím utřeme jednotnou hmotu, kterou pak budeme vrstvit mezi jednotlivé pláty těsta.
  • Potřeme všechny upečené pláty a takto navrstvené medové řezy odložíme do lednice. Pokud možno na celou noc. Pokud projdou dostatečným chladem, jsou krásné vláčné a nevysušené.

Fánky ze zakysané smetany recept

dezerty
0 minut
5
(1)
21. 10. 2022 Dalibor