Recept na lahodný ruský perník, po kterém se jen zapráší recept
- Sředně těžká přípava
- 6 porcí
- 150 minut
Pro 6 porcí
Ingredience
Postup přípravy
- Připravte si vodní lázeň a v něm vyšlehejte vejce s cukrem do hladké pěny.
- Máslo s medem si rozpustíme v menším hrnci. Tenkým proudem přiléváme hmotu z másla a medu do pěny, kterou jsme vyšlehali z vajec a cukru.
- Pak přidáme jedlou sodu.
- Odstavíme z plamene a do ještě teplé směsi přidáváme hladkou mouku. Mouky přidáváme tolik, abychom docílili měkkého těsta, se kterým se snadno pracuje.
- Rozdělíme ho na 4 části.
- Připravíme si plech na pečení, ale nevykládejte ho pečícím papírem. Na papíře si vyválíme těsto, které přeložíme i s papírem na plech a upečeme při teplotě 180 stupňů dozlatova.
- Těsto zapečte jen krátce. Kraje upečeného těsta můžeme začistit a odřezky rozdrtit. Můžeme je pak ještě použít navrch.
- Stejným způsobem upečte i ostatní pláty.
- Z zakysané smetany a cukru si zatím utřeme jednotnou hmotu, kterou pak budeme vrstvit mezi jednotlivé pláty těsta.
- Potřeme všechny upečené pláty a takto navrstvené medové řezy odložíme do lednice. Pokud možno na celou noc. Pokud projdou dostatečným chladem, jsou krásné vláčné a nevysušené.