Lahodné dvoubarevné řezy s nejlepší chutí a snadnou přípravou! recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 10 porcí
  • 75 minut
Tomáš, 01. 10. 2024

Tento dezert si zamilujete na první ochutnání. S jeho jedinečnou krémovou strukturou a dokonalými chutěmi připomíná lahodný zákusek od mistra cukráře. Příprava je jednoduchá a výsledkem bude fantastický moučník, který potěší nejen vás, ale i celou rodinu. Barevné řezy jsou lehké, lahodné a neuvěřitelně návykové!

Pro 10 porcí

Ingredience

Těsto:

Žlutý krém:

Bílý krém:

Postup přípravy

  • Těsto: Bílky vyšlehejte s cukrem do tuhého sněhu. Poté přimíchejte vodu, mouku a kakao. Pomalu vše spojte. Vymažte plech o velikosti 32×20 cm máslem a vysypte moukou. Nalijte na něj těsto a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut. Po upečení nechte vychladnout a poté těsto podélně rozřízněte na dvě části.
  • Žlutý krém: Uvařte pudink podle návodu, ale bez přidání cukru. Do horkého pudinku vmíchejte žloutky a následně cukr. Směs míchejte na mírném plameni, dokud se cukr nerozpustí. Poté odstavte a zakryjte potravinářskou folií. Až krém vychladne, přidejte do něj změklé máslo a dobře promíchejte.
  • Bílý krém: Z bílků ušlehejte tuhý sníh a postupně přidávejte moučkový cukr. Citronovou šťávu smíchejte s krystalovým cukrem a vařte do hustoty nitě. Tento cukrový sirup vmíchejte do vyšlehaných bílků.
  • Sestavení dezertu: Na spodní část kakaového těsta naneste vrstvu bílkového krému. Poté přidejte silnou vrstvu žlutého pudinkového krému a nechte chvíli chladnout. Na pudinkovou vrstvu opět přidejte zbytek bílkového krému a překryjte druhou částí těsta. Dezert polijte rozpuštěnou čokoládou, kterou předtím připravíte ve vodní lázni, a uhlaďte povrch.

Tento dezert je ideální pro zvláštní příležitosti i běžné dny. Sdílejte tento recept na barevné řezy s vašimi přáteli a rodinou – určitě si také pochutnají!