Lahodné domácí povidlové rohlíčky z jemného těsta čerstvé i druhý den recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 2 porce
  • 0 minut
Tomáš, 28. 01. 2019

Pro 2 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Teplé mléko smícháme s cukrem a rozdveným droždím.
    2. Počkáme 10-15 minut a když vyjde kvásek, přidáme ostatní přísady a vypracujeme těsto.
    3. Pokud je těsto příliš řídké, můžete přidat mouku nebo naopak mléko.
    4.  Těsto necháme odpočívat alespoň 30 minut.
    5. Když povyroste, rozdělíme ho na 6-8 kusů a každý kousek rozválíme nebo roztáhneme na tenčí kulatý plát.
    6. Každý nařežeme na trojúhelníky a ně širší část navrstvíme povidla.
    7.  Srolujeme, potřeme rozšlehaným vajíčkem av předehřáté troubě pečeme 15-20 minut.
    8. Když jsou rohlíky na povrchu červenskasté, vybereme poprášíme cukrem a můžeme podávat.