Lahodné domácí povidlové rohlíčky z jemného těsta čerstvé i druhý den recept
- Snadné na přípravu
 - 2 porce
 - 0 minut
 
Pro 2 porce
Ingredience
Postup přípravy
- 
                                                        
- Teplé mléko smícháme s cukrem a rozdveným droždím.
 - Počkáme 10-15 minut a když vyjde kvásek, přidáme ostatní přísady a vypracujeme těsto.
 - Pokud je těsto příliš řídké, můžete přidat mouku nebo naopak mléko.
 - Těsto necháme odpočívat alespoň 30 minut.
 - Když povyroste, rozdělíme ho na 6-8 kusů a každý kousek rozválíme nebo roztáhneme na tenčí kulatý plát.
 - Každý nařežeme na trojúhelníky a ně širší část navrstvíme povidla.
 - Srolujeme, potřeme rozšlehaným vajíčkem av předehřáté troubě pečeme 15-20 minut.
 - Když jsou rohlíky na povrchu červenskasté, vybereme poprášíme cukrem a můžeme podávat.
 
 
Podobné recepty
Další recepty
				Makronky z lískových oříšků – jen 3 suroviny, ale výsledek vás dostane
cukroví	
									
									15 minut
								
							
				Snadné vanilkové sušenky – recept, který zvládne každý a voní jako babiččina kuchyně
cukroví	
									
									25 minut
								
							

