Kynuté buchty recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Bláha Tomáš, 26. 11. 2018

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. V teplém mléce rozmícháme droždí a přidejte asi 6 lžic mouky.
    2. Těsto dobře promíchejte a nechte vykynout asi 30 minut na teplém místě.
    3. Vajíčka pokojové teploty rozmíchejte se špetkou soli a postupně je přidávejte dovykynutého těsta.
    4. Přidejte zbytek mouky a olej, případně vlažnou vodu ak je nezbytná a je třeba těstohníst tak, že se nakonec nebude lepit na prsty.
    5. Nechte ho vykynout ještě půlhodinu.
    6. Pracovní desku si potřete olejem, ne moukou a vytvarujte si menší hromádky z těsta.
    7. Nemusí mít žádný přesný tvar, stačí pokud je umístíte asi 2 až 3 centimetry od sebe.
    8. Plech nebo pracovní desku prykryte utěrkou a nechte ještě 15 dalších minut kynout.
    9. Během čekání si můžete připravit různé náplně, ať už ořechovou makovou, čokoládovou, vanilkovou, pudingovou nebo povidlovou.
    10. To, jak budete postupovat dál, se odvíjí od zvoleného způsobu přípravy.
    11. Buchty můžete péct v troubě, ale i smažit na oleji, podobně jako koblihy.
    12. Já jsem buchty upekla v troubě na 180 stupňů a pekly se přibližně 30 minut.
    13. Dobrou chuť.

Tvarohový závin bez těsta recept

moučníky
0 minut
0
(0)
20. 10. 2022 Dalibor

Kynuté buchty s povidly od babičky recept

dezerty
0 minut
0
(0)
03. 10. 2022 Dalibor