Kynuté buchty recept

Ingredience

  • 50 gramů čerstvého droždí
  • ale vhodné je i sušené droždí
  • 300 ml teplého mléka
  • 4 lžíce cukru
  • 800 gramů hladké mouky
  • 2 vajíčka
  • 100 ml rostlinného oleje
  • trochu vlažné vody (je-li třeba)
  • špetka soli
4x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

  1. V teplém mléce rozmícháme droždí a přidejte asi 6 lžic mouky.
  2. Těsto dobře promíchejte a nechte vykynout asi 30 minut na teplém místě.
  3. Vajíčka pokojové teploty rozmíchejte se špetkou soli a postupně je přidávejte dovykynutého těsta.
  4. Přidejte zbytek mouky a olej, případně vlažnou vodu ak je nezbytná a je třeba těstohníst tak, že se nakonec nebude lepit na prsty.
  5. Nechte ho vykynout ještě půlhodinu.
  6. Pracovní desku si potřete olejem, ne moukou a vytvarujte si menší hromádky z těsta.
  7. Nemusí mít žádný přesný tvar, stačí pokud je umístíte asi 2 až 3 centimetry od sebe.
  8. Plech nebo pracovní desku prykryte utěrkou a nechte ještě 15 dalších minut kynout.
  9. Během čekání si můžete připravit různé náplně, ať už ořechovou makovou, čokoládovou, vanilkovou, pudingovou nebo povidlovou.
  10. To, jak budete postupovat dál, se odvíjí od zvoleného způsobu přípravy.
  11. Buchty můžete péct v troubě, ale i smažit na oleji, podobně jako koblihy.
  12. Já jsem buchty upekla v troubě na 180 stupňů a pekly se přibližně 30 minut.
  13. Dobrou chuť.

data-matched-content-rows-num="1" data-matched-content-columns-num="3" data-matched-content-ui-type="image_stacked" data-ad-format="autorelaxed"