Kuřecí stehna s přílohou z jednoho pekáče s dokonalou chutí recept

Ingredience

  • 4 kusy kuřecích stehen
  • 1 kilogram brambor
  • 4 střední cibule
  • 5 lžic oleje
  • 1 dl bílého vína
  • 3 lžičky sušeného koření dle chuti
  • 3 lžičky soli
4x
01:30
Střední

Postup přípravy

  1. Nejprve se začíná kuřecími stehny. Ta opláchněte, potom osušte a následně je okořeňte. Olej nalijte do misky, kam přidáte sůl a také sušené koření.
  2. Vytvoříte marinádu, kterou následně kuřecí stehna potřete. Vložte je do lednice a nechte je zde minimálně 15 minut odpočívat. Když je necháte naložená přes noc, je to jenom dobře.
  3. Zatímco marinovaná kuřecí stehna odpočívají, můžete se pustit do přípravy zeleniny. Nejprve vezměte cibuli, kterou oloupejte a poté ji nakrájejte na takzvané měsíčky.
  4. Potom už ji můžete rozprostřít na dno pekáče. Nyní přicházejí na řadu brambory. I ty je třeba oloupat, potom umýt a nakrájet. Ty větší můžete nakrájet na čtvrtiny, ty menší naopak na poloviny. Následně je nasypte do pekáče k cibuli.
  5. Nyní je čas na vyndání kuřecího masa, které položíte na cibuli. Přilijte do pekáče zhruba polovinu bílého vína, zakryjte alobalem a můžete vložit do trouby.
  6. Ta by měla být rozehřátá pokud možno na 250 stupňů Celsia. Při této teplotě v zakrytém plechu pečte po dobu zhruba jedné hodiny.
  7. Po uplynutí 60 minut opatrně sundejte alobal. Nalijte do pekáče zbytek bílého vína a vraťte ho opět do trouby.
  8. Maso i brambory nechte dopékat, aby došlo k vytvoření kůrčičky. Optimální doba je v rozmezí 15 – 30 minut. Zde doporučujeme vaše jídlo sledovat a v pravou chvíli ho vyndat.

Poznámka

Má kuřátko dokonalou kůrčičku? Je čas na jeho servírování. Na talíř dejte jedno kuřecí stehno a k němu kombinaci pečených brambor a cibule. Lehce polijte kombinací výpeku a bílého vína a můžete ochutnat.

data-matched-content-rows-num="1" data-matched-content-columns-num="3" data-matched-content-ui-type="image_stacked" data-ad-format="autorelaxed"