Má kuřátko dokonalou kůrčičku? Je čas na jeho servírování. Na talíř dejte jedno kuřecí stehno a k němu kombinaci pečených brambor a cibule. Lehce polijte kombinací výpeku a bílého vína a můžete ochutnat.
Kuřecí stehna s přílohou z jednoho pekáče s dokonalou chutí recept
- Sředně těžká přípava
 - 4 porce
 - 1 minuta
 
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
- Nejprve se začíná kuřecími stehny. Ta opláchněte, potom osušte a následně je okořeňte. Olej nalijte do misky, kam přidáte sůl a také sušené koření.
 - Vytvoříte marinádu, kterou následně kuřecí stehna potřete. Vložte je do lednice a nechte je zde minimálně 15 minut odpočívat. Když je necháte naložená přes noc, je to jenom dobře.
 - Zatímco marinovaná kuřecí stehna odpočívají, můžete se pustit do přípravy zeleniny. Nejprve vezměte cibuli, kterou oloupejte a poté ji nakrájejte na takzvané měsíčky.
 - Potom už ji můžete rozprostřít na dno pekáče. Nyní přicházejí na řadu brambory. I ty je třeba oloupat, potom umýt a nakrájet. Ty větší můžete nakrájet na čtvrtiny, ty menší naopak na poloviny. Následně je nasypte do pekáče k cibuli.
 - Nyní je čas na vyndání kuřecího masa, které položíte na cibuli. Přilijte do pekáče zhruba polovinu bílého vína, zakryjte alobalem a můžete vložit do trouby.
 - Ta by měla být rozehřátá pokud možno na 250 stupňů Celsia. Při této teplotě v zakrytém plechu pečte po dobu zhruba jedné hodiny.
 - Po uplynutí 60 minut opatrně sundejte alobal. Nalijte do pekáče zbytek bílého vína a vraťte ho opět do trouby.
 - Maso i brambory nechte dopékat, aby došlo k vytvoření kůrčičky. Optimální doba je v rozmezí 15 – 30 minut. Zde doporučujeme vaše jídlo sledovat a v pravou chvíli ho vyndat.
 
Podobné recepty
Další recepty
				Vepřové výpečky s knedlíkem a dušeným kysaným zelím – poctivá domácí klasika
hlavní chody	
									
									40 minut
								
							
				Bramborové rolky s kuřecím masem, zeleninou a sýrem zapečené do křupava
hlavní chody	
									
									30 minut
								
							

