Kuřecí prsa zapečená s kozím sýrem a špenátem technikou Hassselback Recept

Ingredience

  • 3 šálky špenátu
  • ½ šálku kozího sýra (nebo feta)
  • ½ lžičky mleté ​​červené papriky
  • 4 kuřecí prsa
  • Sůl
  • pepř
  • 2 lžičky papriky
  • ½ šálku nastrouhané mozzarely nebo čedaru
4x
0 Kcal
01:00
Střední

Postup přípravy

  1. Začněte tím, že si uvaříte čerstvý špenát dokud nebude vypadat jako kdyby byl zvadlý (cca 3-5 minut), pak přidejte kozí sýr a špetku červené papriky a vařte, dokud se sýr nerozpustí (přibližně 1 minutu)
  2. Do kuřecích prsou udělejte zářezy přibližně centimetr a půl od sebe asi do ¾ tloušťky prsou. Opatrně, nechceme je proříznout.
    [postup]
  3. Prsa naplníme špenátovo – sýrovou směsí.
    Okořeníme solí, pepřem a červenou paprikou
  4. Na vrch nastrouhejte trochu mozzarely nebo čedaru a dejte do trouby na cca 25 minut na přibližně 200 ° C. A to je vše
  5. Posledních 10 minut přepněte troubu z pečení na grilování a sýr nabude extra bublinky a nahnědlou barvu.
  6. Jak můžete vidět, špenát a sýr bude v každém kousku. Tento recept si určitě zamilujete.
  7. Něco podobného můžete udělat i v kombinaci s:
  8. Ugrilování s paprikou a feta sýrem nebo jablkem a hruškou, slaninou a sýrem a nebo s rýží a houbami.
  9. Kombinace nejsou omezeny, je to jen na vaší kreativitě.
  10. Ještě si to jednou rychle shrňme 🙂
  11. Nahřejte si troubu na 200 ° C, plech vyložte pečícím papírem.
  12. Ve velké pánvi si uvařte špenát na olivovém oleji a pak přidejte kozí sýr dokud se nerozpustí.
  13. Připavené kuřecí prsa si připravte na plech a můžete je naplnit směsí
  14. Vrch posypte sýrem, solí, pepřem a červenou mletou paprikou.
  15. Pečte 20-25 minut. Pokud chcete můžete nechat 10 minut grilovat.
  16. Dobrou chuť 🙂