Kuřecí prsa v žampionové omáčce velice rychle hotové recept

4.1
(37)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 90 minut
Tomáš, 20. 11. 2018

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Připravíme si kuřecí prsa, které můžeme podélně rozřezat na tenčí plátky nebo je můžeme klidně nechat v celku.
  • Maso osolíme a opepříme podle chuti.
  • Přidáme i oregano, kterým maso posypeme z obou stran.
  • Prolisujeme nebo nastrouháme česnek najemno a natřeme ním kuřecí prsa znovu z obou stran.
  • Polijeme olejem, který rozetřeme lžící a necháme odstát alespoň půl hodiny, aby masem prošla chuť.
  • Do hlubší pánve dáme olej a necháme ho rozpálit. Naskládáme do pánve plátky kuřecího masa a na středním až větším plameni jejich smažíme z obou stran. Každé straně postačí asi 2,5 minuty.
  • K masu přidáme na plátky nakrájené žampiony, které jsme umyli a očistili a restujeme jejich asi 2 minutky. Pokud jsou žampiony maličké, můžeme je nechat v celku.
  • Přidáme k masu bujón nebo vývar, vše promícháme a přikryjeme pokličkou.
  • Stáhneme na menší plamen a necháme vše vařit asi 10 minut. Maso můžeme v polovině vaření přetočit na druhou stranu.
  • Odkryjeme pokličku a maso se žampiony zalijeme smetanou. Promícháme a vaříme asi 7 minut za občasného míchání.
  • Maso znovu převrátíme v polovině vaření, ale nepřikrýváme ho už pokličkou.
  • Na závěr přidáme k omáčce máslo, které celkově zjemní chuť a dodá omáčce pěknou vůni. Pokud se vám zdá omáčka příliš řídká i po delším vaření, přidejte trošku mouky rozmíchané v troše vody nebo smetany.
  • Stáhneme ze sporáku a posypeme najemno nakrájenou čerstvou petrželkou.
  • Přikryjeme pokličkou a necháme asi 2 minuty odstát.
  • Podáváme s bramborami nebo rýží.

Výtečné kuřecí maso po francouzsku recept

Drůbeží
75 minut
4.9
(57)
26. 11. 2018 Tomáš